Brandblusser auto

Brandblusser voor in uw auto kopen

Wanneer u van plan bent om een brandblusser in de auto te kopen is het misschien wel verstandig om de volgende tips even door te lezen aangeboden door Brandblusseradvies.nl

Momenteel word u in de bouwmarkten overstelpt door goedkope brandblussers voor in uw auto. Veelal zijn dit poederblussers, de blusstof poeder geeft bij gebruik extra grote nevenschade. Heel simpel uitgelegd is poeder eigenlijk een chemisch zout waarvan de poeder deeltjes vaak vele malen kleiner zijn dan stof. Poeder dringt bij gebruik in de kleinste hoekjes en gaatjes en zal bij een hoog vochtigheid gehalte gaan corroderen op bijvoorbeeld de printplaten van de radio. Vaak geeft poeder na lange tijd nog problemen wanneer het niet deskundig is verwijderd.

Koop een brandblusser voor in uw auto met een minimale inhoud van 2 kg of liters. In de bouwmarkt kunt u voor weinig geld ook een 1 kg poeder of schuim brandblussers kopen maar besef u wel dat deze in ongeveer 5-8 seconden geheel leeg is. Bij ondeskundig gebruik is de effectiviteit van die ene kilo poeder zeer klein.

Let op de goede brandklasse. (zie pagina brandklassen)

Schuimblusser voor in uw auto

Het beste blusmiddel voor in de auto is de schuimblusser. Een schuimblusser geeft minder nevenschade dan poeder en heeft vaak een langere blusduur. Bovendien is de kans op herontsteking bij schuimblussers minder dan bij een poederblusser. Niet alle sproeischuimblussers zijn ongevoelig voor vorst. Op het etiket staan de minimale en maximale gebruik temperatuur. Zorg ervoor dat als u een brandblusser in uw auto monteert deze ook bij een aanrijding in zijn beugel vast blijft zitten. Vaak word een brandblusser in een klembeugel geleverd. Wanneer u deze verkeerd monteert zal de brandblusser bij een eventuele aanrijding uit de beugel schieten met alle gevolgen van dien. Bij de meeste brandblussers is daarom een extra spanbandje bijgeleverd.

Als u even rustig rondkijkt zult u zien dat de prijzen van brandblussers nogal verschillen per aanbieder, dit kan door verschillen in bluscapaciteit of kwaliteit van de gebruikte materialen per fabrikant, maar ook garantie en servicemogelijkheden zijn belangrijk. Bij ons zijn de auto brandblussers zeer laag online aangeboden, voorzien van een klembeugel en onderhoudssticker.

Auto branden en tips om deze te voorkomen

Regelmatig komt er een melding binnen van een autobrand. Jaarlijks staat er zo’n 5.500 keer een auto in brand, meestal als gevolg van een botsing, door kortsluiting of door lekkende remolie. Zo’n brand kan zich snel uitbreiden als gevolg van de grote hoeveelheden brandbaar materiaal in het voertuig, zoals brandstof, bekabeling, banden en ook het interieur hoeveelheden brandbaar materiaal in het voertuig, zoals brandstof, bekabeling, banden en ook het interieur.

Brandblusseradvies geeft de volgende tips voor diegenen die met een autobrand te maken krijgen

- Zet de motor af, laat de passagiers uitstappen en trek de motorkap vergrendeling open
- Bepaal de plaats van de brand en blus zo gericht mogelijk
- Blus, indien mogelijk, met meerdere blussers tegelijk
- Open portieren of motorkap nooit verder dan nodig is om de  blusstraal te richten. Sluit ze onmiddellijk na het blussen weer
- Controleer of er vuur onder de auto is. Gebruik zand om wegstromende brandstof te blussen
- Een tip uit de (brandweer-) praktijk: Zet de auto in z'n vrij (uit de versnelling) en trek de handrem direct aan

Als de bedrading smelt, veroorzaakt dit veelal kortsluiting. Het komt zeer regelmatig voor dat daardoor de startmotor in werking treedt. Deze startmotor is krachtig genoeg om het hele voertuig te verplaatsen. Door de auto in zijn vrij te zetten voorkom je dat de wagen al brandend 'spontaan' de rijbaan op gaan.

Hier vind uw alle beschikbare auto brandblussers op een rij die er in Nederland bestaan

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein