Gebruikte schuimblussers

Gebruikte schuimblussers 6 of 9 liters

Gezien de grote hoeveelheden afgedankte schuimblussers kunnen we vaak nog niet spreken van een kringloop in ons consumptiegedrag. Na productie van schuimblussers volgt gebruik en daarna vernietiging. Dat is jammer want veel schuimblussers zijn herbruikbaar of bevatten herbruikbare elementen. Brandblusseradvies.nl vormt de schakel tussen gebruik en hergebruik van schuimblussers, tussen afdanken en opnieuw aanschaffen. Daarom bieden wij Brandblusseradvies in zeer veilige goedgekeurde gebruikte brandblussers zoals schuimblussers aan. De schuimblussers zijn voorzien met een goedgekeurde gele controlesticker.

Wanneer moet ik mijn (gebruikte) schuimblussers weer laten hervullen?

In bedrijfspanden moet een bepaald aantal schuimblussers aanwezig zijn. (Hoeveel schuimblussers nodig zijn in uw gebouw, kunt u nagaan aan de hand van de norm NEN 4001.) De schuimblussers moeten gebruiksklaar zijn. Het is dus belangrijk, dat ze gevuld zijn met goed werkende blusstof. Om die reden moet u in een aantal gevallen uw schuimblussers laten hervullen

Onderhoud aan uw (gebruikte) schuimblussers (brandblussers).

Brandblussers moeten elk jaar worden onderhouden. Schuimblussers met blusstof op waterbasis moeten bij elke 5e onderhoudsbeurt worden hervuld. Blusstoffen op waterbasis hebben namelijk een beperkte houdbaarheidsdatum. Bovendien kunnen ze roestvorming veroorzaken in de blusstofhouder. Alle andere brandblussers moeten bij elke 10e onderhoudsbeurt worden hervuld. Door een onderhoudscontract voor uw brandblusser af te sluiten, bent u er zeker van dat het reguliere hervullen tijdig gebeurt.

Waar kan ik mijn gebruikte schuimblusser(s) laten hervullen?

Het is raadzaam, om uw schuimblusser te laten vullen door een REOB-gecertificeerd en NCP-KIWA--erkend onderhoudsbedrijf voor brandblusmiddelen. REOB staat voor Regeling Erkenning Onderhoud Blusmiddelen. Het REOB-certificaat is ontstaan als branchekeurmerk. Het NCP is de Stichting Nationaal Centrum voor Preventie. Deze stichting geeft certificaten af op het gebied van veiligheid en beveiliging.

Natuurlijk kunt u voor het laten (her)vullen van uw gebruikte schuimblussers of u gehele brandblussers terecht bij Brandblusseradvies. Brandblusseradvies heeft al 21 jaar ervaring met het hervullen van schuimblussers. We zijn REOB-gecertificeerd en NCP-KIWA-erkend.

Hervullen van brandblussers

Wilt u uw brandblussers laten hervullen? Vraag dan onderhoud aan via onze contactformulier

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein