Brandblussers keuren

Uw brandblussers laten keuren door Brandblusseradvies.nl

Als ondernemer bent u altijd verantwoordelijk voor de veiligheid van uw personeel en bezoekers. Het is daarom heel belangrijk dat u niet alleen brandblussers ophangt, maar dat deze ook goed werken. U wilt niet dat als er brand uitbreekt u geconfronteerd wordt met niet werkende brandblussers. Om dit te voorkomen is een jaarlijkse keuring van uw brandblussers noodzakelijk. Bij Brandblusseradvies.nl hebben wij jarenlange ervaring met het keuren van brandblussers. Door onze gecertificeerde servicemonteurs bent u er zeker van dat de brandpreventie in uw bedrijf goed geregeld is.

offerte button keuren brandblussers

Is een jaarlijkse keuring van uw brandblusser verplicht?

Het Nederlandse Normalisatie-instituut (NEN) stelt in norm NEN 2559 dat uw brandblusser jaarlijks gekeurd dient te worden. We maken hierbij onderscheid tussen schuimblussers, poederblussers en CO2 brandblussers. Brandblusseradvies heeft jarenlange ervaring met het op de juiste manier onderhouden en keuren van alle typen brandblussers. Door deze termijnen in acht te houden garandeert u dat uw brandblussers moeiteloos door de keuring komen en bovendien naar behoren functioneren op de momenten dat het er echt om gaat.

Waar wordt uw brandblusser tijdens de keuring op gecontroleerd?

Wanneer u met ons een samenwerking start nemen wij uw zorgen over de jaarlijkse controle van uw brandblusser uit handen. Als het moment dat uw brandblussers gekeurd moeten worden in zicht is, nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Wij controleren uw brandblusser op locatie, conform de NEN 2559 komen de volgende aspecten van uw brandblusser(s) of andere brandblusmiddelen aan bod.

- Beschadigingen, deuken en roestvorming
- De staat van de slang en de spuitmond
- Lekkage
- De leesbaarheid van het etiket en het Rijkstypekeur
- Verzegeling
- Druk en inslagmechanisme
- Gewicht en inslag stoomwezen (enkel bij CO2 brandblussers)
- De leeftijd van het blustoestel

Indien al deze punten in orde plaatsen wij een gele keuringssticker op uw brandblusser of brandslanghaspel. U bent dan weer een jaar lang verzekerd van een goed functionerend brandblusmiddel. Door regelmatig deze punten na te lopen is de kans groter dat u bij een onderhoud of keuring geen onverwachte verrassingen te verwerken krijgt. Maar belangrijker nog, u zorgt ervoor dat een brand snel geblust kan worden en dat uw personeel niet in gevaar komt.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein