Vorstvrije brandblussers

Vorstvrije of vorstbestendige brandblussers, schuimblussers of poederblussers

Brandblusseradvies heeft een compleet assortiment aan vorstvrije en vorstbestendige brandblussers, zoals schuimblussers, poederblussers en CO2 brandblussers.
Wij leveren snel en plaatsen desgewenst uw vorstvrije schuimblussers.

Brandblussers moeten in een gebouw zodanig worden geplaatst dat bij een calamiteit de brandblusser zo snel mogelijk kan worden ingezet. Brandblussers moeten zichtbaar en bereikbaar zijn. In de praktijk betekend dit dikwijls dat de locatie van uw vorstbestendige brandblusser met een pictogram wordt aangeduid, dat de loopafstand naar een brandblusser niet meer dan 35 meter bedraagt en de onderlinge afstand van twee brandblussers niet meer dan 60 meter is. Gebruik altijd voor parkeergarage's of buitenlocaties vorstvrij of vorstbestendige brandblussers, deze zijn verkrijgbaar in schuim, Co2 en poeder.

In de nieuwe norm NEN 4001 is aangegeven hoeveel brandblussers er nu eigenlijk geplaatst moeten worden. Daarbij wordt uitgegaan van een aantal factoren zoals:

- Hoe groot is het risico op brand?
- Hoeveel mensen zijn er aanwezig?
- Wat is de grootte van het gebouw?

Hoe groter het risico, het aantal mensen en het gebouw; hoe meer brandblussers u moet plaatsen. Bij een groot risico moet u uitgaan van ongeveer 1 brandblusser per 100 m2. Bij het minste risico moet u uitgaan van ongeveer 1 brandblusser per 300 m2.

Dit moeten dan wel een poederblusser of een schuimblusser zijn. Een koolzuurblusser mag u ook plaatsen maar deze moet dan boven op de sterkte geplaatst worden. Vergeet daarbij niet dat bij alle brandblusapparatuur een permanente aanduiding en identificatie aanwezig moet zijn. Dit is ook verplicht gesteld in de Arbo regelgeving en in de Europese regelgeving. Brandblusseradvies levert uiteraard ook de bijbehorende pictogrammen.

Vorstvrije brandblussers voor parkeer garage's

Moet er in een prive parkeergarage verplicht vorstbestendige brandblussers aanwezig zijn, deze vraag ontvangen we elke dag bij Brandblusseradvies.

vorstvrije brandblussers voor een parkeergarage is afhankelijk van de gebruiksfunctie waar de garage toe behoort. In het algemeen kun je stellen dat een parkeer garage in een gebouw groter dan 300 m2 of een gebouw bestemd voor minder zelfredzame personen of een hotel, verplicht brandblussers aanwezig moeten zijn. Brandblussers voor parkeergarages kunnen verplicht gesteld worden door uw verzekeringsmaatschappij, de brandweer en soms ook uw gemeente en ARBO diensten. Het is uiteraard wel aan te bevelen om vorstbestendige brandblussers aan te brengen, maar breng ze dan aan op de juiste manier (niet los neerzetten, maar op een vaste, bereikbare plaats ophangen) en laat ze jaarlijks door Brandblusseradvies onderhouden.

Vorstbestendige brandblusser kopen

Vorstbestendige brandblussers zijn brandblussers die bestand zijn tegen vorst. De vorstbestendige brandblussers van Brandblusseradvies.nl zijn bestand tegen -30 graden. De brandblussers zijn met schuim en een toevoeging van een vorstbestendig vloeistof aan water. De schuimblusser is dus zeer geschikt tijdens vorst. De brandblusser blijft tot -30 graden vorstvrij. Tevens leveren wij ook vorstbestendige -30 graden poederblussers in de 2, 3, 6, 9 en 12 kilo versie.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein