Fire Knock Out

De Fire Knock Out technologie

De Fire Knock Out treedt automatisch in werking zodra deze in aanraking komt met vuur. De Fire Knock Out bestrijdt het vuur dan binnen enkele seconden. Gedurende een kort moment wordt alle zuurstof in en om de vuurhaard weggenomen, waardoor het vuur dooft. De tot waterdauw vernevelde blusvloeistof koelt de hittebron af. Een veilig gevoel als u bijvoorbeeld niet thuis bent of slaapt. De Fire Knock Out is licht in gewicht en kan eenvoudig bevestigd worden voor preventief gebruik op kwetsbare plaatsen waar het ontstaan van brandgevaar verwacht kan worden. De Fire Knock Out is bij uitstek geschikt voor mobiel gebruik. Door het geringe gewicht is het mogelijk in voorkomende gevallen het product actief, snel en effectief vanaf een veilige afstand in de brandhaard te rollen of te werpen.

Hoe werkt de Fire Knock Out

De FKO Fire Knock Out heeft als bijzondere eigenschap dat het automatisch in werking treedt na aanraking met open vuur en de vuurhaard binnen enkele seconden bestrijdt. De kunststof container is gevuld met een onschadelijk blusvloeistof en activering-(kruit)stof, waaraan een snellont is bevestigd. Zodra de lont in aanraking komt met open vuur, splijt de container open. Hierbij wordt gedurende een kort moment alle zuurstof in en om de vuurhaard weggenomen, waardoor het vuur onmiddellijk wordt bestreden.

De tot waterdauw vernevelde blusvloeistof koelt de hittebron af, terwijl de toegevoegde vertragingsstoffen de kans tot het opnieuw ontsteken van de brandhaard tot het minimum terugbrengt. Dit alles duurt slechts enkele seconden! De kunststofresten die na gebruik overblijven zijn gemakkelijk te verzamelen en volledig recyclebaar.

Uitvoeringen

De FKO Fire Knock Out wordt geleverd in meerdere versies en uitvoeringen. De meest gangbare versie, is gebaseerd op schuimbasis en geschikt voor het bestrijden van klasse A (vaste stoffen, van doorgaans organische oorsprong, waarbij in het algemeen sprake is van gloedvorming), klasse B (vloeibare of vloeibaar wordende stoffen) en klasse C (gasvormig) branden. Vrijwel alle versies kunnen zowel in gesloten ruimtes als bij buitenbranden worden ingezet.

Toepassingen

De FKO Fire Knock Out is een nieuw en doeltreffend bestrijdings- en reddingsinstrument dat bij een groot scala aan applicaties kan worden ingezet, zowel preventief als actief. Te denken valt aan branden in woonhuizen, kantoren, caravans, garages, schuren en schepen, maar ook bij vee- en opslagstallen, benzinestations en bosbranden. Doordat het systeem zichzelf activeert is het product uitermate geschikt om vuurhaarden, die ontstaan in onbewaakte ruimtes, direct te bestrijden.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein