Informatie brandblussers

Meer informatie over brandblussers

Voordelen schuimblussers

schuimblusser kopen. Het grote voordeel van schuimblussers is de netheid en het gebruiksgemak. Het is niet zo vluchtig zoals poeder en zorgt voor veel minder nevenschade. Dit blusmiddel is ook efficiënt is bij blussen van rubberen banden en zelf bij het blussen van titanium resten. De gemiddelde werkingstijd van een schuimblusser is veel hoger dan van een poederblusser. Brandblussers met schuim zijn ideaal voor ongeoefende gebruikers en verminderen het gevoel van paniek bij de blussing. Het blusmiddel dringt door tot de kern van de brand en verhindert zo elke her oplading. Schuimblussers worden vooral gebruikt in kantoren, scholen, bibliotheken, musea, archieven, hospitalen, rusthuizen, restaurants, en de voedingsindustrie, etc.

Voor en nadelen aan een poederblusser

Een poederblusser is een brandblusser op basis van poeder. Poederblussers zijn geschikt voor verschillende soorten brandhaarden en zijn dan ook bijzonder geschikt bij algemene brandpreventie.

Voordeel poederblusser

Het grote voordeel van poederblusser is dat ze een groot blussend vermogen hebben en dat ze geschikt zijn voor vele soorten branden. Je kan hiermee vuurhaarden van verschillende brandklassen. Zowel van brandklasse A, brandklasse B, als van brandklasse C. Bovendien is een poederblusser niet elektrisch geleidend en niet vorstgevoelig. 

Nadeel poederblusser

Het nadeel is dat ze grote nevenschade veroorzaken bij elektronische apparatuur. De ruimte moet nadien gereinigd worden met een industriële stofzuiger. Bovendien is er kans is er kans op herontsteking van het brandje als niet goed geblust is. Het poeder kan ook diarree veroorzaken als het  in contact komt met de huid.

Brandblussers

Eenmaal je geconfronteerd wordt met een beginnende brand, kunnen brandblussers helpen als eerste interventie. Je dient nog steeds de hulpdiensten te bellen, maar met brandblussers kan je brand al trachten te vertragen of te doven.

Een brandblusser kan je zowel gebruiken in je auto als in je woning. Het grote voordeel is dat het geschikt is voor verschillende soorten branden. Brandblussers zijn verkrijgbaar in diverse blusmiddelen. Er bestaan poederblussers, schuimblussers en brandblussers op basis van koolstofdioxide. Ze hebben elk voor-en nadelen.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein