Keuren droge blusleidingen

Uitgebreid onderhoud 5 jaarlijks afpersen 16 of 24 bar droge blusleiding NEN 1594

Jaarlijks controleren en herkeuren we de toevoerafsluiting en de eventuele gevelkast op gebreken. De afsluiters en koppelingen worden behandeld tegen weersinvloeden. Als het nodig is voeren we direct kleinere reparaties uit. U kunt dat denken aan het vervangen van pakkingen en rubbers. Natuurlijk overleggen we met u als opdrachtgever alvorens we tot reparaties of het vervangen van onderdelen overgaan.

Controle van de droge blusleiding 1 x per vijf jaar

Een maal in de vijf jaar testen we droge blusleidingen. Tenzij lokale voorschriften anders voorschrijven. Alvorens we starten met de beproeving van de leidingen, controleren we op gebreken. Als er geen gebreken zichtbaar zijn, sluiten we de leiding aan op onze pers unit. We vullen en ontluchten de leiding. Daarna volgt altijd de proef met een druk van 24 bar. Dit aantal bar wordt aangepast wanneer leidingen hoger zijn dan 65 meter. Na 12 minuten wordt de behouden druk genoteerd en de leiding geleegd via de voedingsaansluiting. Als de leidingen op een andere manier geleegd moeten worden, dan berekenen we van tevoren welke meerkosten dit met zich meebrengt.

Keurrapport (na onderhoud droge blusleiding)

Als we controles voor u uitvoeren, ontvangt u naderhand het Rapport van Onderhoud. Dit keurrapport wordt opgesteld volgens de NEN 1594. In het rapport vindt u de volgende informatie:

- locatie van de droge blusleiding(en)
- technische bijzonderheden in het ontwerp van de droge blusleiding(en)
- datum van de uitgevoerde proeven
- datum van eerst volgend onderhoud
- type controle die of onderhoud dat is uitgevoerd
- de uitgevoerde reparaties
- en eventuele geconstateerde afwijkingen

Reparaties

Soms is het nodig dat onderdelen vervangen worden of gerepareerd moeten worden. Onze werkwijze is dat we eerst komen kijken wat er gerepareerd of vervangen moet worden. Vervolgens stellen we een offerte op. Als u daarmee akkoord gaat, dan start de reparatie.

Herkeuring

Als bij een keuring droge blusleidingen afwijkingen of gebreken zijn gesignaleerd en de reparaties zijn uitgevoerd, dan vindt een herkeuring plaats. De kosten van deze herkeuring zijn afhankelijk van de testen die wij moeten uitvoeren.

Eigen servicedienst als onderdeel van ons specialisme

De kracht van droge blusleiding ligt niet alleen in het adviseren en leveren van materialen droge blusleidingen. Dagelijks zetten wij ook onze expertise in op het gebied van inspecties, keuringen en onderhoudswerkzaamheden aan droge blusleiding(en). Zo voeren wij met onze goed geoutilleerde servicedienst inspecties, periodiek onderhoud, reparaties en capaciteitstesten uit.

Meer informatie betreft droge blusleidingen? Neem contact met ons op.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein