Kopen op afstand

Brandblusser kopen op afstand?

Als u een brandblusser online koopt op afstand, gaat u niet naar een echte winkel. U koopt dan een brandblusser via internet of telefoon. Of u koopt iets via een bestelbon uit een catalogus. Bij kopen op afstand zijn u en de verkoper op geen enkel moment bij elkaar in de buurt.

Koopt u een brandblusser op afstand? In de wet staat dat u dan veertien dagen bedenktijd krijgt. U kunt de brandblusser op uw gemakt thuis bekijken. Dan kunt u bedenken of deze brandblusser echt wel is wat u wilt hebben. Wilt u deze brandblusser toch niet hebben? Dan kunt u uw geld terugkrijgen. U moet tijdens de bedenktijd laten weten dat u van de koop af wil. Deze bedenktijd heet ook wel zichttermijn. U moet wel de brandblusser zelf terugsturen.

Wanneer is er sprake van een koop op afstand?

De overheid heeft speciale regels gemaakt over kopen op afstand. Daarom is het belangrijk om goed te weten wanneer een koop wel een koop op afstand is, en wanneer niet. Hieronder vindt u voorbeelden van kopen op afstand. U koopt producten of diensten via internet. Soms heeft een gewone winkel ook een webwinkel. U koopt het product via de webwinkel en u ontmoet verder geen verkoper.

- U koopt iets via een postorderbedrijf.
- U bestelt iets met een bestelbon uit een krant of tijdschrift. Voor dit product staan er regelmatig advertenties in kranten of tijdschriften.
- U bestelt iets per fax. Via de fax krijgt u soms aanbiedingen.
- U bestelt iets via de telefoon. Er zijn regelmatig reclamespotjes voor deze manier van bestellen.
- U wordt opgebeld met de vraag of u iets wilt kopen. Dit is telemarketing.

De volgende situaties vallen niet onder de regels voor kopen op afstand:

- U zoekt een bedrijf op in het telefoonboek. Via de telefoon bestelt u iets bij dit bedrijf.
- U koopt op afstand een registergoed. Dit is een huis, grond of een bepaald schip.
- U koopt bijvoorbeeld blikjes, sigaretten of een treinkaartje uit een automaat. Of u haalt een snack uit de muur.
- U geeft telefonisch opdracht voor een verbouwing

Brandblusseradvies veilig en betrouw online brandblussers kopen

Op internet kunt u eenvoudig prijzen vergelijken en zo een voordelige koop sluiten. Maar weet u ook van wie u koopt en hoe betrouwbaar de winkel is? De ConsuWijzer Online ShopScan helpt u om verder te kijken dan alleen de prijs. Eigenlijk net zoals u dat in een echte winkel doet. Aan de hand van een aantal vragen kunt u een oordeel vormen over het bedrijf achter de webwinkel.

Brandblusseradvies is lid van ConsuWijzer.

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein